laszlopeter 2013.07.26. 07:58

sanfrancisco

előljároban bassza meg a blog.hu. hallgatnom kellett volna az okosokra, akik azt mondták, hogy nehogy blog.hu-n csináljam a blogot. tényleg nem nyomtam meg azt a gombot, hogy töröld ki az összes képet amit kurva nehéz volt felrakni, kivéve az utolsót. be se léptem, csak többe jelezték, hogy nincs kép, és lám tényleg. faszom az indexbe, olvassatok origót, úgyis sokkal jobb a filmrovatuk. szóval a képekkel nem szenvedek többet, ez a tanulság, linkekkel színesítem csodás írásaimat. 

na itt lakunk most https://hu.airbnb.com/rooms/438743 nagyon jó helyen a golden gate parktól két sarokra, ahol ma megtaláltuk az eddigi legjobb játszóteret amerikában, ami kiderült, hogy a legelső játszótér volt az egész kontinensen. elég erős mezőny volt játszóterekben, bármelyik sarki játszó verte a szentistvánparkot 5x, ez meg elég menő itten. 

sanfrancisco nagyon nagyon nagyon jó hely. úgy döntöttünk, ha diszidálunk, akkor ez lesz a cél az eddigi városok közül, és nem hiszem, hogy losangeles vagy ahogy petrányiviki fogalmazott egy kibaszott nagy érd lenyomná sf-et. a  hideg kicsit zavaró a mediterrán lelkemnek, reggel és este konkrétan fázunk az összes ruhánkban ami velünk van, napközben pont jó városnéző tavaszias idő van, az meg külön vicces, hogy minden délután 5 körül menetrendszerűen megjön a környékünkre az óceánból egy felhőtömeg és onnantól ködben áll az inner sunset ahol lakunk. 

a chinatown elég nagy és kb olyan mint a 8O-as évek kedvenc gyerekkori akciófilmemben a nagy zűr kis kínában, amit vagy 5x láttam különböző balatoni kertmozikban. az itteni olasz negyed is kenterbe veri a kirakatnewyorki olasznegyedet. ráadásul amerika egyik váratlan meglepetéseként az egyik legjobb presszókávét ittam itten https://www.google.hu/search?q=caffe+trieste+san+francisco&client=safari&hl=hu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=rQTyUZe0IoeGiQKC1IHQAg&ved=0CAkQ_AUoAA&biw=1024&bih=672

ahol a guidebook szerint koppola pötyögte be az írógépébe a keresztapát. ráadásul a kedvenc kávéscsészémbe kaptam, ami kiderült, hogy méregdágán még kapható a világban, szóval szülinapomra bárkitől a legjobb ajándék nuova point kávéscsésze, szigorúan a barna verzió, ha belinkelném az amazon linket az már ciki lenne nem?

a házak, utcák, boltok minden kurva jók. mondjuk azt tényleg nem értem, hogy vajon kinek jutott eszébe az, hogy nézd van itt vagy 5O domb, tök jól lehet rajtuk fel-le menni, építsünk ide egy várost. ha tényleg itt élnénk, a bringát felejteni kéne. ma ami az egyetlen csalódás idáig a városban volt, az a híres haight-ashbury hippi negyed, ami még mindig tele van a hair jelmezeket viselő viszonylag ápolatlan fiatalokkal, és az úgy maradt öregekkel. de az egész inkább szánalmas és ciki a háromméterenként egyforma indiai göncökkel, füstölőkkel, marihuánás izékkel és együtteses trikókkal felpakolt a világon mindenhol máshol megtalálható egyenboltjaival a szar kajájával meg a sok különlegebben akarok kinézni mint a többiek figuráival. az se segített megszeretteni azt a környéket, hogy 15 méterrel mögöttünk valaki egy gitárral próbált meg módszeresen agyonverni egy másvalakit, amíg a rendőrök le nem állították. 

de sanfrancisco király. ja és update a hasonmásokban, láttuk sósdórit terhesen és a domjánesztert is, mindkettőt a kedvenc játszóterünkön, ahol még az is ki van írva, hogy felnőttek csak gyerek kísérővel léphetnek be a játszótér területére. vicces.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://potyaszabi.blog.hu/api/trackback/id/tr915427013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása