laszlopeter 2013.06.29. 05:23

new york so far

Az eddigi ritmusunk kábé úgy néz ki, hogy első nap megmutattuk a gyerkekeknek, hogy milyen manhattan. Kis china town, soho, grenwich village azon belül is leginkább a washington square park játszótere. Utána fel a central parkba, ahol együtt kergettek mókusokat annak a családnak a gyerekeivel, akikkel tök véletlenül futottunk össze még a ferihegyi reptéren, és jöttünk rá, hogy ismerjük egymást. Náluk a nagyobbik lány egy évvel idősebb mint a Samu és szintén lauder, a kisebbik srác pedig jövőre egy csoportban kezd az oviban a Dáviddal, szóval perfect match. Itten a képes illusztráció hozzá.

parkkicsi.jpg

Másnap queens belle harbor nevű részébe mentünk, amit, hogy a minden városban működő újlipót-buda tengelyemen elhelyezzek, leginkább egy olyan pasarétnek tudom hivni, amit én is el tudnék viselni. Egy cca egy km széles földnyelv, ami persze a Sandy hurrikán alatt nem volt szerencsés fekvésű amiről lépten nyomon meg is emlékeznek a helyiek. Viszont amúgy egy tündibündi kis amerikai kertváros, aminek saját elég hosszú, ezáltal nem túl zsúfolt beach-e van. Klasszikus keritésmentes házak, amik segitenek abban, hogy nagyjából az azonos korosztályú gyerekeiket mindenki biztonságban kiengedi az utcára, kábé mint a horányi telepen, aztán hazajönnek amikor éhesek. Ez igy elég kényelmes, persze időnként figyelmeztetik a szülőket gondolom egy-egy olyan amerikai filmmel, ahol pont az ilyen idili kertvárosból rabol el egy gyereket az elmebeteg pedofil/tömeggyilkos/bosszúszomjas háztartási alkalmazott/meddő anyuka, de csak azért, hogy ne legyen olyan szép az életük.

tengerkicsi.jpg

 Azóta viszont a gyerekek betegek. Fosik-hányik kinek mire van gusztusa. Holnapra azért rendben lesznek annyira, hogy elmenjünk megnézni az itteni újlipótvárost, ami park slope névre hallgat, és eldönthetjük, hogy pasarét vagy újlipót. Egyszer a Dáviddal még kirándultunk egyet a Coney Islandra, ahol sikerült lerombolni a nyolc évvel ezelőtti romantikus novemberi emlékeimet, az őszi óceánnal, a bezárt vidámparkkal. Hogy folytassam a Budapest analógiát, ez leginkább a római part, csak ha lehet még prosztóbb verziója. Persze ettünk egy hotdogot a nem jöttem rá miért hires nathan's-nál, egy picit se volt jobb mint az ikeában, bár ez állitólag kóser.

A bejegyzés trackback címe:

https://potyaszabi.blog.hu/api/trackback/id/tr825382991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása